Kas halb uni võib põhjustada südameinfarkti?

Lühike uneaeg on seotud südame-veresoonkonna haiguste ja surma suurenenud riskiga, sõltumata selle põhjusest. Eksperimentaalsed andmed näitavad, et unepuudus põhjustab paljudel juhtudel olulisi bioloogilisi muutusi.

Surm südameinfarki tagajärjel on maailmas üks levinumaid surmapõhjuseid. On oluline, et me magaksime piisavalt kaua ja piisavalt, et meie aju ja enamik organeid saaksid regulaarselt toimida. Uuringute kohaselt: Kõige olulisemad haigusetasemel unetusest põhjustatud probleemid on see, et see põhjustab südameinfarkti ja insulti.

Une kestus on sama oluline kui selle kvaliteet. Õige uneaeg kaitseb südame tervist. Uneprobleeme, mida iga päev rohkem uuritakse, seostatakse haigustega, mis võivad lõppeda surmaga. Milliseid probleeme põhjustab aga vähenenud uneaeg tervise, eriti südame tervise seisukohalt? Uuringud näitavad, et alla 6 tunni magamisel on sama mõju kui uneapnoe sündroomil. See tähendab südamehaiguste ja rasvumise sagenemist.

Miks põhjustab alla 6-tunnine magamine uneapnoe sarnaseid tagajärgi?

  • Kuna uneapnoe puhul toimub ajju mineva hapniku hulga vähenemine, siis ajus eraldub pidevalt hormoone jne. See püüab suurendada sinna tuleva vere hulka, eritades aineid ja ahendades veresooni. See mõjutab ainevahetusprotsesse, nagu hüpertensioon ja rasvumine, põhjustades diabeedi ja südameinfarkti. Ebapiisava une korral püüab aju end kaitsta sarnaselt stimuleerides ja erinevaid hormoone eritades, kuid loomulikult rikub seda tehes ainevahetuse tasakaalu ja kahjustab veresoonkonda. Tulemus on sarnane uneapnoele.

Tuleks kindlasti üle vaadata enda eluviisi ja ka magamistoas olevad magamistarvikud ning valida enda jaoks õiged tooted, et pikendada head und.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga